Tuesday, May 3, 2016

I Ching: 7. SI - A Sereg

Képjel: sokaság gyülekezik a középpont köré.

Víz gyűlik a kövek alatt: elérhető, de láthatatlan forrás; élő dolog, amiért viszont meg kell dolgoznunk; ha megszereztük, velünk marad nehezebb időkre is; ha megszereztük, fegyelemmel és kitartással csodás dolgokat nyújthat.

Jelentés:

Rendet kell teremteni a zűrzavarból, mert a kihívásnak nem tudunk megfelelni. Az élet: küzdelem, s a küzdelmet győztesen megvívni csakis összeszedett lélekkel, szervezett erőkkel s jó taktikával lehet. A zűrzavar lehet bennünk, rajtunk kívül vagy mindkét helyen. A jósjel arról szól, hogy kihívás, feladat előtt állsz. Erős, látó lényedre van most szükséged, benső "kapitányodra", aki kitartással és eréllyel életedet megszervezi. Látnod kell a jövőbeli célt, s ezt tudnod kell másokkal is láttatni. Erőre és bölcsességre is van szükség, hogy embereid szívét s a küzdelem titkát minden helyzetben ismerd. Igazi vezér az, aki ódzkodik a csatától, de ha megtámadják, verhetetlen. Békés, szigora értő és mértéket ismerő, és hallgatnak rá, mert sikerült mindenkivel megértetnie (megéreztetnie), hogy jót akar. A jel néha csak arra szólít fel: szedd össze magad!

2 comments:

  1. Azt hiszem, ezt nekem húztad. Írtad. Köszönöm :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ó, örülök, hogy máris megvan a gazdája, Edit Angyalka! Csak úgy jött az ihlet, hogy húzzak egyet, és posztoljam. :) Akkor Neked küldték az Angyik, ezek szerint! :)

      Delete