Monday, May 9, 2016

TAROT: XIV. A Mértékletesség

Stílus és Mérték - ez a két szó jutott először eszembe, amikor egy másik kérdés kapcsán a Mértékletesség kártyáját húztam a Tarot-ból. A "Stílus és Mérték" szavak a barátnőm egy kedves ismerősétől származnak, amit annak kapcsán mondott, hogy szerinte mitől lesz valaki elégedett önmagával és az életével, és nagyon idevágóak. 

A kérdésem arra vonatkozott, hogy nemrégiben, amikor a barátnőmnek hirtelen lakást kellett találnia, kik "ügyködtek" a háttérben - hát, láthatjátok. :)

Egy Angyal van a kártyán, hatalmas vörös szárnyakkal (a szenvedély színe, de a Tarot-ban a Főpap színe is vörös); a vörös jelzi az életet, az élet lüktetését, körforgást, a véráramot is. 

A Mértékletesség kártyáján az Angyal lábai meztelenek (a meztelen valóságot szimbolizálja), ruhája fehér (a tisztaság színe), feje körül - hovatartozását jelezvén - glória látható. A homlokán egy napkorong, ami az éleslátást jelképezi, két kezében egy-egy serleg, folyadékot - az élet vizét - tölti át egyikből a másikba. Hátul a jól ismert ösvény és a hegyek (erről később írok még), és egy ragyogó, királyi korona - a lélek isteni származásának szimbóluma; jobb oldalán sárga nárciszok (az élet színe és az egészséges önszeretet szimbóluma).

Az Angyal egyik lába a vízben van, a másik a szárazföldön. Ott egyenlíti ki az energiákat, ahol szükségesek. Egyik lábával vízben áll és vizet tölt a korsókba - Víz-elem -, fehér a ruhája és szárnyai vannak - Levegő-elem -, zöld növény van mellette, és másik lába a kövön - Föld-elem -, s a mellkasán a Tűz-elem alkímiai szimbóluma, a háttérben az izzó korona és a homlokán lévő napkorong a Tűz-elemet jelenítik meg. 

Az egészséges élethez az elemek helyes egyensúlya, helyes mértéke szükséges. 

Néhány évvel ezelőtt, amikor magam is lakást kerestem, az első után azt mondták nekem az Angyalok - szintén a Mértékletesség kártyáját kaptam hozzá -, hogy ne aggódjak, mert a megfelelő lakást az orrom elé fogják tenni a megfelelő időben - így is történt, akkor már nem is először. A lakás, amit az orrom elé tettek, pont ott volt, ahol szerettem volna, pont akkora, amekkorára szükségem volt, csendes, nyugodt, és tetőtéri, amire vágytam. Pont annyiba került a bérleti díja, mint amennyit kértem az Égiektől, és pont onnantól volt kiadó, amikortól nekem szükségem volt rá.

A barátnőmnek néhány hónapja vett nagy fordulatot az élete, és ő is aggódott, hogyan tovább. Egyedülálló anyaként, gyerekekkel lakást találni, kifizetni hónapról hónapra nemcsak a bérleti díjat, de a rezsit is egyedül, és életben maradni az embernek többedmagával, dolgozni, szaladgálni, ezt intézni, azt intézni, vásárolni, hozni-vinni - logisztikailag is jó kis feladat. 

És a barátnőmnek ugyanúgy az orra elé tették a lakást, ahogyan nekem is. Ott, ahol ő szerette volna - gyalog is néhány perces elérhető közelségben van iskola, bolt, gyógyszertár, munkahely -, annyiért, amennyiért kérte, pontosan onnantól számítva, ahonnan a régi otthonából ki kell költöznie. 

Kérd és megadatik, tudom. :) De azért van stílusuk ezeknek az Angyaloknak! :)

No comments:

Post a Comment