Saturday, July 16, 2016

Fátimai titkok - ami titkos...

Az előző blogbejegyzésben írtam a Szűzanya fátimai jelenéseiről és a titkokról, amelyeket három portugál kisgyerekkel osztott meg. Sokan és sokféleképpen próbálták már elemezni ezeket a titkokat, és maga a Katolikus Egyház sem adott hozzájuk egyértelmű kulcsokat. 

A három gyerek közül ketten még gyermekkorukban meghaltak spanyolnáthában, a legidősebb, Lúcia pedig sokáig diszkréten kezelte a harmadik titkot. Gyóntatója kérésére amikor első alkalommal lejegyezte a titkokat, elégette őket. Később az elsőt és a másodikat megosztotta, de a harmadikról hallgatnia kellett. Erről egy kicsit bővebben a Fátimai titkok 1. címkére kattintva olvashattok.

Sokan ma is úgy gondolják, hogy a fátimai titkoknak volt/van egy titkos záradéka, amelyet a mai napig nem hoztak nyilvánosságra. Való igaz, hogy Lúcia maga írt egyszer egy kiegészítést a harmadik titokhoz - ki tudja, vajon ez maga a titkos záradék-e. Lúcia azt mondta, amit látott, azt elmondta, nincs több titok - ez viszont nem az jelenti, hogy ami a Vatikán nyilvánosságra hozott, az valóban a teljes dokumentáció. Én úgy gondolom, hogy nem a teljes. 

Amit józan parasztésszel is sejthet az ember, az az, hogyha valamit ennyire titkolnak, lepecsételt borítékban őriznek, és első elolvasása után is sokáig titkolnak, és maga a pápa nyilatkozza, hogy nem kerülhet nyilvánosságra, az valószínűleg nem annyi, mint amit a jelenleg publikus harmadik titok tartalmaz - abban ugyanis nincsen olyan különösen sokkoló dolog, amit az emberek ne tudnának kezelni. Itt valami mélyebb és félelmetesebb dologról lehet szó, ami talán pánikot, rettegést kelt, esetleg valakikre nézve nagyon negatív következményekkel járna, ha kiderülne. 

Megkérdeztem a Tarot-t, hogyha kaphatunk róla információt, mi lehet ez a nagy titok, amit nem szabad elmondani az embereknek... 

A három lapos kirakás középső lapja a Botok Lovagja. Az első dolog, ami eszembe jut a kártyalap láttán a titokkal kapcsolatban a tűz. A Botok Lovagja Tűz-energiát jelképez, de látható a kártyán egy piramis is, ami, mint tudjuk, Beavatások helyszíne volt, és jelenleg a legismertebb piramisok a sivatagi éghajlat alatt találhatók. Jelenthet ez valami nagy tüzet, égést, elsivatagosodást, kiszáradást, a klíma erőteljes átalakulását, nagyfokú felmelegedést? Ez tulajdonképpen már zajlik. A Lovag a kártyán sisakot visel. Jelenthet ez valami maszkot esetleg, ha nincsen rendes, tiszta levegőnk? Jelenthet vajon spirituális harcot, csatát? Vajon erre utal a kérdés kapcsán a piramis? Szalamandra látható a Lovag karvédőjén - szintén a Tűz-elem szimbóluma. A Lovag sisakján egy főnixmadár van, szintén tűzre utal... Tudjuk, hogy a legenda szerint a főnix a saját hamvából éled újra. Jelenthet ez egy nagy égést, amikor minden hamuvá válik?



A jobb szélső kártya szintén egy Lovag - a Kelyhek Lovagja. Ez a Víz-elemet szimbolizálja, ami ellentétes a Tűzzel. Jelenthet árvizet? Érzelmeket is szimbolizál a Kelyhek Lovagja, tisztaságot, tisztító energiákat, ahogyan a tűz is tisztít, nemcsak a víz. A Kelyhek Lovagjának madárszárny vagy angyalszárny van a sisakján. Mindenképpen tiszta, őszinte energiákat jelez - számomra azt, hogy felébred a Szeretet. És ez időben kicsit megelőzi a Tűz-energiát jelző fázist. 

A harmadik kártya pedig a Botok Kettes - ez nagyon érdekes! Számomra ez ennek a kirakásnak a végét nyitva hagyja. A Botok Kettes választást, válaszutat jelez egy átmeneti megtorpant fázisban. Itt nincs tűz, sem víz a képen, mégis Tűz-energiát feltételez a Botok Kettes, de semmiképpen sem égést, hanem inkább az alkotó, teremtő energiának a megtorpanását, mielőtt kibontakozna. 

Látunk még ezen a kártyalapon vörös és fehér virágokat - a Szenvedély és a Fény színei. Ez a fizikális és spirituális energiák harmóniáját jelzi, ahol Tűz és Víz helyett - persze azokkal is egyensúlyban - inkább az Éter és a Föld energiái kerülnek - kellenének, hogy kerüljenek - harmóniába, szenvedéllyel és szeretettel kiegyensúlyozva.  

A Botok Kettes figurája várakozik, szemlélődik, és egy kicsi földgömböt tart a kezében - ez szimbolikusan itt nyilván egy, a Föld sorsát érintő kérdésre utal. Van viszont ezen a képen egy másik figura is, akinek csak a kezét látjuk. Olyan, mintha egy szerződés lenne. A gömb a kék kesztyűs figura kezében van - a víz színe, és a Kelyhek Lovagjának is kék a kesztyűje, ha megnézitek.

Kíváncsi vagyok, hogyha van titkos záradék - szerintem van -, akkor az egy esetleges nagy égésre, földégés közelgésére utal-e, illetve arra, hogy mindez menthető akkor, ha a Szeretet energiája - a Feltétel Nélküli Szereteté - nőni kezd a bolygón? Hogy akkor talán még van másik út is, és tulajdonképpen az emberiség maga dönti el, hogy melyik utat választja? És jelentheti-e ez azt, hogy valóban mi, emberek vagyunk felelősek a Teremtésért, amit a Mindenhatótól kaptunk? Számomra ezt jelenti... Azt, hogyha pusztítunk, akkor pusztulni fog, de mi, emberek pusztítjuk. Ugyanígy az is igaz, és lehetséges, megtörténhet, hogy pusztítás helyett a gyógyítást választjuk - rajtunk áll, a tudatossági szintünkön, és a kollektív hajlandóságunkon arra, hogy megváltoztassuk, megmentsük azt, ami pusztul. 

Azért annak örülök, hogy választást jelez a Tarot, és nem egyértelmű pusztulást! :)

No comments:

Post a Comment