Saturday, December 2, 2017

Ázsia Expressz - még mindig dübörög...

Továbbra is nézem. :) Igaz, mostanában kicsit ellaposodott, na, de a mai adásban belehúzott az Ázsia Expressz Produkció, volt itt minden. Az az igazság, hogy izgultam. Tulajdonképpen annyira izgultam, hogy a végén odatekertem a befutókhoz, mert annyira szurkoltam Cseke Katinkáéknak és Megyeri Csilláéknak, hogy inkább lelőttem a poént.

Bevallom őszintén, hogy meglepődtem, hogy Csutiék futottak be elsőként. Az is igaz, hogy mostanáig Megyeri Csilláékat nem kedveltem, és az előző írásomban szarkasztikus hangot ütöttem meg, amikor róluk írtam. Most sem a kedvenceim, de mégis szurkoltam nekik - Katinka és Zita után. Azért szurkoltam, mert a show kedvéért - szerintem - Csilla és Zsolti többet nyom a latba, mint Kulcsár Edina és Csuti, és mert annyit nyargaltak már a versenyben - azért a tehénnel és a talicskával felfutni a hegyre nem volt könnyű -, és tényleg odateszik magukat, még akkor is, ha megírt forgatókönyv alapján megy a verseny (csak szerintem erről a játékosok nem tudnak), szóval, igazságtalannak éreztem volna, ha kiesnek, a műsor pedig egészen biztos, hogy veszített volna a népszerűségéből, mert ők ketten jó nagy show-t csinálnak. 

Szerintem túl feltűnő és kiszámítható lett volna, ha a mai hajsza után Cseke Katinka és Pallavicini Zita mennek haza, és bármennyit is ordibál Katinka hajmeresztő stílusban, továbbra sem unszimpatikus, és kis híján a körmömet rágva szurkoltam nekik, amikor a piacon Memét, vagy kit keresték, hogy célba érjenek. Egyébként kalapot emelek Katinka előtt, hogy a negyven fokban egyedül megcsinálta ezeket a feladatokat. Tulajdonképpen emiatt meg az lett volna igazságtalan, ha ők esnek ki a versenyből. 

Még mindig úgy gondolom, hogy az egész meg van komponálva - ha még mindig szarkasztikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy a népnek cirkusz kell és kenyér, de magam is a nép közé tartozom, és ezt a cirkuszt most valamiért élvezem. Kezd az empátia ösvényére lépni az Ázsia Expressz, még ha ez is része a forgatókönyvnek: barátságok szövődnek, csapatok tartanak össze - de még mindig úgy gondolom, hogy pszichológiai szempontból is - és mindenhogyan - nagyon tudatosan van felépítve ez az egész, és a TV2 Magyarország számára a nézettség a legfontosabb. 

Szerintem Katinka és Zita távozásával unalmassá vált volna a műsor, bármennyire is nagy gengszter Berki Krisztián, és Megyeri Csilla és Zsolti is unatkoztak volna Katinkáék nélkül. Szerintem ők élni fognak a lehetőséggel, hogy rejtett párosként folytassák a játékot, és gondolom, jól el fogják szórakoztatni a nézőket. Sőt, igazából ennél jobb feladatot nem is tudnék elképzelni nekik, hogy kémkedjenek. Csillán már látom lelki szemeimmel a légyszem-napszemüveget és a kendőt, valami fekete kendőt tudnék neki elképzelni, és tök jó forgatókönyv lenne, ahogyan oltogatja Zsoltit, hogy álljon már le, maradjon már csendben, 'Ne mááár, le fogunk bukni!', Zsolti meg a maga 'parasztgyerek' módján, hogy Csillát idézzem, beszólogat, hogy nyugi van má'. Szerintem jól fog állni nekik ez a szerep, és legalább ebből nem lesz konfliktus, hogy miért mindig nekik kedvez a szerencse. Sőt, szerintem a többiek örülni fognak, ha Csilláék visszakerülnek a versenybe, mert mindhárom párosról fognak tudni észrevétlenül fotót készíteni. Igazából eddig ez a feladat tetszik nekem a legjobban. És szerintem a nézők is örülni fognak, mert aki nézi az Ázsia Expresszt, az mostanra már biztosan sajnálja kicsit, hogy hamarosan véget ér, és így még kicsit több marad a show-ból. Nem hiszem, hogy egy héttel tovább fog tartani, szerintem eleve így tervezték. 

Amikor a mai adásban kiderült, hogy Csillát és Zsoltit - akik tíz perc előnnyel indultak - rossz irányban vitte az autó, az úgy volt, hogy az autó egyszerűen megfordult nagyjából tíz perc hajtás után. Így a tíz perc előnyből körülbelül húsz perc hátrány lett. Szerintem ez a női sofőr valójában beavatott volt. Érdekes, hogy tíz perc furikázás után, csak úgy leesett neki a tantusz, hogy jé, másik irányban kellene vinni az idegen stopposokat, és szó nélkül megfordult. Máskor Csilla és Zsolti pillanatok alatt talál autót - még némán is -, kivéve a mai napot. Ma valahogy nem volt szerencséjük - már amennyire hihető, hogy szerencsén múlik a játék, de nem, nem azon múlik. 

Szerintem ennyi platós autó a világon sehol nincs, mint Laoszban. Fésűs Nelly szerint a fürdőszoba luxus arrafelé, szóval, nem értem, akkor honnan jön ez a sok drága autó. Én elhiszem, hogy tényleg nagy ott a szegénység - szóval, inkább azt tartom valószínűbbnek, hogy a sok platós autó be van oda szervezve. Ha netalán valaki beszervezés nélkül veszi fel őket, akkor kitalálnak valami csavart, de továbbra sem hiszem el, hogy nincs megrendezve, mikor, kiért melyik platós autó fusson be. Tíz autóból kilenc biztos, hogy platós Laoszban. 

Én úgy gondolom, hogy a mai hajszánál az történt, hogy úgy kellett lennie, hogy Csilláék 'essenek ki', azért, hogy rejtett párosként folytathassák tovább, mert ez így jó buli lesz. Kicsit úgyis unalmassá vált volna, ha most megint simán stoppol mindenki tovább - ez már most is unalmas -, és Csilláék sokkal jobban el tudják játszani a kémkedést, mint Zitáék, másrészt, így Csilláék versenyben tarthatók, mert nyilván vissza fognak kerülni a körforgásba. 

Gondolom, hogy Muri Enikőéknek azért nem ajánlották fel ezt a lehetőséget, mert őket magába a versenybe nem akarták visszavenni, de jobban hangzott Ördög Nóra felajánlása így, hogy már a másik párosnak is felajánlották a titkos ügynökösködés lehetőségét, de ők nem éltek vele - felajánlják most is, de már ütősebben, úgy, hogy Megyeri Csilláék visszakerülhessenek a játékba. 

Valóban voltak egyébként elkottyintások - az egyik Mokkában ugyanis a műsorvezető azt kérdezte Cseke Katinkától és Pallavicini Zitától, mennyire szoktak össze öt hét alatt (nem pont így kérdezte, de az öt hét benne volt). Szóval, ez már elhangzott, hogy akkor - ezek szerint - Zita és Katinka öt héten át voltak egymás csapattársai (nem tudom pontosan, melyik napon láttam ezt az interjút, de talán két-három nappal ezelőtt).   

Aztán érdekes baki volt a műsor készítői részéről, hogy Ambrus Attila 'utólag' nyilatkozott egy aznapi versenyről, hogy nem volt szép tőlük, hogy nem vették fel Cseke Katinkáékat az autóba, amelyikkel utaztak. Akkor, amikor Ambrus Attila és Berki Krisztián ebben a bizonyos autóban ültek, már túl voltak azon a feladaton, amikor Ambrus Attila kopaszra borotváltatta a fejét - tehát már nem volt haja, igaz, kalapban ült az autóban. De ez a jelenet azután történt, hogy levágták a haját. A mini-interjúban, ami elvileg a futam után készült, viszont nagy haja van. 

És ha szemfülesek vagyunk, sok kis csúszást lehet még felfedezni. A legszembetűnőbb az volt, amikor a színpadi amulettjáték során egyértelműen Katinkának (a laoszi Szűcs Juditnak) és Zitának kedveztek. Nem volt kérdés, hogy ki nyeri az amulettjátékot. És amikor Zita és Katinka befutott a célba - még az amulettjáték előtt -, és néhány másodpercen múlt, hogy hamarabb fussanak be, mint ahogy Berki Krisztiánék húszperces büntije lejárt, igazán rendes volt Krisztiántól, ahogyan a lányok elé futott, hogy segítsen nekik cipelni a nagy hátizsákot. Igazából vicces volt az a színpadi produkció, Katinka spárgája hibátlan volt, és jól volt ez így. Megyeri Csilla éneklésén mindenki szétnevette magát, és ez is jól volt így. 

Jól szervezett produkció. :) Kíváncsi vagyok, mi volt Berki Krisztiánék és Megyeri Csilláék titkos egyezsége az amulettek kapcsán. Nem lennék meglepve, ha az lenne, hogyha Krisztiánék megnyerik a versenyt, a Csilláéktól kapott amulettek értékének a felét (egymillió forintot) visszaadják Csilláéknak, a másik felét megtartják. Kérdés, hogy végül ki nyeri meg a versenyt, ha Csilláék visszakerülnek a játékba. 

A laoszi panorámás WC-t azért nagyon szívesen megnézném élőben, és azt a gyönyörű vízesést is - ezeket Nánásiék vlogján láttam, amit már nem nézek, mert enyhén szólva erőltetettnek éreztem Ördög Nóra sírós bejelentését, hogy nagyon elfáradtak a videók vágásában, és teljesen elérzékenyült, hogy tizennégyezren szavaztak a Facebook-on, hogy folytatódjon-e a Nánázsia, pedig ők már nagyon kimerültek - úgyhogy most Lappföldön pihiznek -, de amiért ilyen sokan kérik, hogy igen, legyen továbbra is Nánázsia, így hát, lesz. Azóta nem nézem a Nánázsiát, mert manipulációnak éreztem már azt is, ahogyan beállították a kamerát a monitorok elé - azért lássuk már, hogy itt kemény munka folyik -, és aztán jött a nagy elérzékenyülés, hogy milyen fárasztó a vlogokat vágni (ezt a műsort májusban forgatták, és most december eleje van, szóval, nem tudom, miért kell ebből ilyen drámát csapni, hacsak nem azért, mert először megnézik mindig a megszerkesztett műsorokat, hogy ahhoz igazítsák a vlogokat, nehogy valami olyan elszólás legyen bármelyik vlogban, amiből bármi hamarabb kiderülne, mint ahogyan a TV2 leadja a műsorokat).

Ezért a vietnami slágerért már megérte, nagy kedvencem lett: