Tuesday, August 16, 2016

Douglas Kennedy - Leaving the World

Csak egy gyors kis bejegyzésnek szánom, de később jövök majd a valós fejleményekkel. :)

Egy lebilincselő könyvet olvasok - kevés van hátra a végéig, és gyanítom, hogy fény fog derülni egy titokra. Napok óta ezen a könyvön töprengek, helyesebben azon, hogy milyen zseniális az írója. 

A könyvet a húgomtól kaptam, aki nem tudta letenni - hát, én sem tudom. :) Magyar fordításban nem jelent még meg, de akit nem zavar, hogy angolul van, és maradandó olvasmányélményt szeretne, annak javaslom, hogy vágjon bele, még ha nagyon hosszú könyvről is van szó.

Aztán most már annyira izgulok, hogy mi fog kiderülni egy kislány eltűnése kapcsán - nem erről szól a könyv, ez csak egy epizód -, hogy megkérdeztem a Tarot-t, milyen választ ad, még ha fiktív dologról van is szó. De a Tarot bölcs, és miért ne mutathatná meg, hogy milyen fejlemény várható a könyvben... 

Az említett eltűnés kapcsán kiderült a könyvből, hogy két másik kislány is eltűnt a kanadai kisvárosban az eltűnt évek során. A történet főhőse pedig, Jane Howard megszállott internetes kutatásba és nyomozásba kezdett, persze őt egyelőre mindenki pszichiátriai esetnek tartja.

Hogy a Tarot válasza alapján mit raktam össze a folytatást illetően: Kelyhek 3-as a középső lap, ami helyből három nőalakot ábrázol. 

Van még itt Főpap, Remete, Kelyhek 4, Kardok 2 és Kardok 7: számomra azt tükrözi, hogy a pap segítségével - valóban van pap a regényben, és ő gyanús is nekem - ezeket a lányokat eltüntették egy időre, hogy megtisztítsák őket bűneiktől, mert züllötten, drogfüggőképnt, prostituáltként nem válnak javára a társadalomnak (a kislány anyja szerintem nem tudta megbocsátani a saját anyjának, hogy egy ideig prostituáltként élt, és vallásossággal akar mindenki mást megtisztítani).

A pap, amennyire látom, tulajdonképpen egy szektát hozott létre. A kislány apja lett bűnbaknak kikiáltva, és tőle meg akartak szabadulni, mert a kislány anyja számára a férj a Gonosz - valójában az anyuka és a pap nem veszik észre, hogy ők képviselik a Gonoszt. 

Hát, jövök majd. :) Most elolvasom a történet végét.